Amazon verkoopt huis voor laag bedrag

Amazon verkoopt een huis voor 37 duizend? Waarom dit ‘koopje’ misschien een mislukking is.

Amazon verkoopt een klein huis voor € 36.800,- maar is dat te mooi om waar te zijn? We hebben kleine huisexperts gevonden om zich hierin te verdiepen.
Amazon – de megaretailer die beroemd is en alles verkoopt, van boeken tot boten en alles daarbuiten  zet nu een stap in het verkopen van iets dat misschien iets meer waard is dan wat er voor gerekend wordt: kleine huizen.
Met de gemiddelde landelijke noteringsprijs voor huizen van € 310.000, – is het geen grote verrassing dat dit relatief betaalbare alternatief veel aandacht trekt.

De stalen frame-structuur,  gemaakt door het in Beijing gevestigde Hebei Weizhengheng Modular House Tech Co., kost wel € 1.000 extra bij levering. Desondanks krijg je nog steeds veel voor je geld, omdat het huis wordt geleverd met een keuken, badkamer en aansluitingen voor sanitair en elektriciteit. En zelfs met zonnepanelen!
Zonnepanelen zijn inbegrepen, maar zijn ze voldoende om het huis van stroom te voorzien?

containerwoningMaar hoewel deze kleine woning er vrij lief uitziet, heeft expert Dan Louche, die in 2009 Tiny Home Builders oprichtte, zijn twijfels.
“De prijs van deze containerwoning is niet onredelijk voor een woning van deze afmetingen” zegt Louche. Hoewel het wordt aangeprezen als een ‘containerhuis’, merkt hij op, ‘lijkt dit geen echte conversie van verzendcontainers te zijn, dus de kwaliteit is misschien niet zo hoog.’
Leuk en compact, dit huis zou kunnen worden gebruikt als een kantoor of woonruimte, volgens de in Beijing gevestigde bouwer.

Bovendien is het samenstellen misschien niet zo eenvoudig als bijvoorbeeld een boekenplank van Ikea samenstellen. En als u problemen tegenkomt, kan het moeilijk zijn om hulp te krijgen.
“Dit huis komt rechtstreeks uit China, dus ondersteuning zodra het aankomt, kan zeer beperkt zijn”, zegt Louche, die toevoegt dat veel van de bouwmaterialen waarschijnlijk niet standaard zijn. “Het kan bijvoorbeeld heel moeilijk zijn om eenvoudig loodgieters reparaties als de leidingen uit te voeren vanwege afwijkende maten. ”

Over loodgieterswerk gesproken, Louche merkt op dat hoewel het lijkt alsof het huis wordt geleverd met elektriciteit en loodgieterswerk, je nog steeds die diensten op een externe bron moet hebben aangesloten. Wat dat zou kosten, “dit kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de locatie van het huis, maar ik schat ongeveer € 1.000 voor sanitair en € 600 voor elektriciteit als het in een achtertuin zou worden geïnstalleerd”, zegt hij.
Het wordt geleverd met een badkamer en keuken, maar u moet zelf de loodgieter en elektricien vinden.

Zullen die meegeleverde zonnepanelen de kosten laag houden? Dat is nog een onbekende, volgens Louche.
“Ik kan niet veel vinden over het zonnepaneelsysteem dat in dit huis is geïnstalleerd”, zegt hij. “Een zonnepaneelsysteem omvat veel meer dan alleen de getoonde zonnepanelen, en zonder meer details te hebben kan ik niet speculeren of het voldoende zou zijn om het huis van stroom te voorzien. Het gebrek aan details doet me geloven dat het niet .”
De levertijd wordt geschat op 25 dagen.

Dan is er natuurlijk de hele vraag of je deze structuur helemaal op een stuk grond mag plaatsen. Zoals Weizhengheng op haar website aangeeft, is de eerste stap voordat u deze container koopt, uw lokale bestemmingswetgeving controleren om te bepalen wat legaal is en wat niet als het gaat om het plaatsen van woningen op uw eigen grond..
En zelfs als je eenmaal alles geregeld hebt, moet je je de basis voorbereiden. De fabrikant adviseert om een ​​gekwalificeerde bouwer of ingenieur te raadplegen en een betonnen of houten fundering te maken. Voeg dus ook deze kosten nog toe aan het uiteindelijke bedrag, die gemiddeld tussen € 3.200 en € 5.600 zullen bedragen.

Tot nu toe heeft dit containerhuis nog geen enkele recensie bij Amazon ontvangen. Als het kopen van een klein huis echt is wat je wil kun je beter meer advies over hoe je een klein huis kunt kopen inwinnen.