Kippengids kopen

Kippen zijn leuke dieren om te houden. Ze zijn gezellig en je hebt vaak verse eieren. Ook nog eens een pluspunt want je eieren zijn vers en het is gezond. Wat wil je nu nog meer?
Maar voor het houden van kippen heb je een kippenhok nodig. Maar hoe bouw je een kippenhok? Waar moet je allemaal aan denken? De antwoorden op deze vragen vind je in de kippengids. Hierin staat precies hoe je eenvoudig en snel een kippenhok bouwt en nog veel meer informatie over kippen. Denk je er over om te Kippengids te kopen, lees dan verder.

De Kippengids kopen?

In vier eenvoudige stappen kun je aan de slag met deze kippengids. Volg onderstaande stappen en bouw het droomhuis voor jouw kippen.

1. Koop online!

Je besteld de kippengids zeer eenvoudig online door op de knop te klikken. Daarna kun je hem downloaden en ben je in het bezit van de meest complete kippenhok gids. Het bouwen van een kippenhok is nog nooit zo leuk geweest.

2. Download de Kippengids

Je kunt de kippengids zeer eenvoudig na betaling downloaden. Zo kun je direct aan de slag en jouw kippen paleisje bouwen.

3. Bemachtig de materialen

De materialen voor een kippenhok kun je heel eenvoudig bij de bouwmarkt halen.
Wellicht heb je zelf al de benodigde materialen in huis? Het is zeer eenvoudig. Wacht niet langer en schaf de materialen aan

4. Begin met bouwen!

De kippengids is in begrijpelijke taal geschreven. Iedereen kan de tekeningen lezen.
Hierdoor bouw je binnen no time jouw unieke kippenhok. Wacht niet langer en ga aan de slag en bouw jouw kippenhok.

Waar moet je rekening mee houden?

kippengidsAls je een kippenhok en of ren wilt bouwen moet je met diverse factoren rekening houden, hieronder sommen we alles rustig voor je op.

De locatie en plaats van je kippenren en kippenhok

Het is allereerst heel belangrijk dat je bedenkt waar je jouw kippenhok gaat plaatsen. Kippen zijn namelijk zeer gevoelig. Vooral warmte kunnen ze niet tegen. Bepaal dus goed waar jij jouw kippenhok plaatst.

De afmetingen van je kippenren

De afmetingen van je kippenren en of hok zijn afhankelijk van je kippen.. Ook het aantal kippen dat je wilt houden is belangrijk. Over het algemeen houdt je de regel aan dat iedere kip 1m3 vrije ruimte nodig hebt. Hoe meer ruimte jij jouw kippen geeft hoe minder snel ze gaan pikken. Dit is belangrijk want kippen zijn kannibalen en zodra een kip bloed wordt hij dood gepikt en opgegeten. Bereken de afmetingen van je kippenhok dus goed. In de kippengids kun je daar alles over vinden.

Bouwvergunning voor je kippenren en kippenhok

Normaliter hoef je voor een kippenren en of hok geen vergunning aan te vragen. Dit is vooral als hij van hout, kunstof of palen met gaas is gemaakt. De maximale hoogte van de ren of hok is 2 meter. Voor het bouwen van een kippenhok gelden onderstaande regels:
1. Binnen 30 meter vanaf de bebouwing van je eigen kavel.
2. 1 kippenhok per perceel.
3. Niet groter dan 10 m3.
4. 1 meter vanaf de perceelgrens of tegen een muur van je huis of schuur.
5. Het moet een houten kippenhok zijn.
6. Het kippenhok mag niet in de voortuin worden geplaatst.
7. De nokhoogte mag maximaal 3 meter zijn.

Vergunning nodig ?

Een goede kippenren en kippenhok, zullen moeten voldoen aan diverse factoren. Een hok of ren voor je kippen is ideaal. Vooral een ren of kippenhok bevorderd de gezondheid van je kippen. Ze zijn minder gestrest. Zeker omdat kippen stress gevoelig zijn is dit zeer aan te raden. Ze kunnen lekker vrij rondlopen. Onderstaande tips kun je in acht nemen als je een kippenhok wilt gaan bouwen:
1. Locatie en plaats
2. Afmetingen
3. Vergunningen
4. Bouwtekeningen
Voordat je een kippenhok bouwt is het raadzaam om te informeren bij je gemeente. Bij elke gemeente kunnen de eisen namelijk verschillen. Zoek het daarom uit, want bij iedere gemeente kan dit anders zijn. Bestel de gids nu online en bouw jouw droomhuis.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in de Kippengids?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: Tijdelijke aanbieding € 17,00
Product: Kippengids
Schrijver: Fred Schouten